کف سازی محوطه

کف سازی محوطه چیست ؟+ انواع مصالح کف سازی محوطه

کف‌سازی محوطه یکی از مهم‌ترین اقدامات برای زیباسازی و قابل استفاده‌کردن محوطه‌های مختلف شهری و ساختمانی است. بدون کف‌سازی، ظاهر زمین بکر، خاکی، سنگی و ناهموار باقی می‌ماند. کف‌سازی علاوه‌بر این‌که محوطه را قابل استفاده می‌کند، زیبایی آن را نیز افزایش می‌دهد.

اگر قصد دارید محوطه حیاط، پارکینگ، پیاده‌رو یا پشت بام خود را کف‌سازی کنید، در این صفحه می‌توانید اطلاعات مورد نیاز خود را به‌دست بیاورید.

با شرکت آرمان صنعت پلیمر همراه ما باشید.


کف سازی محوطه

کف‌سازی سنگ بنای زندگی شهری و حتی روستایی است. فرقی ندارد بخواهید در جاده رانندگی کنید، در یک پارک پیاده‌روی کنید و یا اتومبیل خود را در پارکینگ حیاط منزل پارک نمایید؛ در همه این شرایط به یک کف مناسب، قابل اعتماد و مقاوم نیاز دارید.

ایجاد این کف مناسب در محوطه‌های مختلف با عنوان کف‌سازی محوطه شناخته می‌شود و نقش مهمی در رفاه حال افراد و افزایش ارزش ملک دارد.


کف سازی محوطه چیست؟

کف‌سازی محوطه به فرآیند زیر سازی، مسطح‌کردن، کوبیدن و زیباسازی کف محوطه اطلاق می‌شود. کف سازی بسته به هدف، می‌تواند متفاوت باشد.

برای کف‌سازی حیاط ممکن است از چمن، سنگ‌فرش‌های بتنی، سنگ‌فرش سرامیکی و… استفاده شود. این در حالی است که کف سازی محوطه پارکینگ، معمولا شامل بتن‌ریزی و استفاده از کف‌پوش سیمانی و یا سنگی است.

در مورد کف‌سازی محوطه‌های شهری نیز از مصالح مختلفی استفاده می‌شود. ممکن است سنگ، چوب، سرامیک، بتن و گیاهان برای این منظور به‌کار برده شوند.

با این حال، کف‌سازی از هر نوعی که باشد، در مرحله اول نیاز به زیرسازی مناسب، کوبیدن خاک و هموارسازی زمین دارد.

اطلاعات اختصاصی کوالا فایبر: با کف‌سازی صنعتی بیشتر آشنا شوید.


انواع مصالح کف سازی محوطه

مصالح کف‌سازی به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که هر کدام از آن‌ها کاربرد خاصی دارند. در اینجا مصالح رایج برای کف‌سازی محوطه را معرفی می‌کنیم.

  • کف‌سازی محوطه با سنگ: سنگ، یکی از مصالح رایج برای کف‌سازی است. این ماده طبیعی می‌تواند برای زیباسازی و قابل استفاده‌کردن کف پشت‌بام، پارکینگ، حیاط، پیاده‌رو و سایر اماکن استفاده شود.
  • کفسازی محوطه با چوب: برخی از انواع مقاوم چوب برای کف‌‌سازی مناسب هستند. برای مثال کف‌‌سازی قسمت‌هایی از پارک و حیاط با استفاده از چوب انجام می‌شود. همچنین این ماده برای پوشاندن کف خانه، محوطه استخر، سونا و حتی بخش‌هایی از پشت‌بام کاربرد دارد.
  • کف‌سازی محوطه با قطعات بتن: گاهی از قطعات بتن برای کف‌سازی و در عین حال زیباسازی پیاده‌رو و حیاط استفاده می‌شود. در این موارد معمولا سنگ‌فرش‌های بتنی با کفپوش چمن مصنوعی و یا چمن طبیعی ترکیب می‌شوند تا یک ظاهر ایده‌آل و زیبا را ایجاد کنند.
  • کف‌سازی محوطه با آجر: آجر یکی از مصالح مرسوم برای کف‌سازی است که انواع مختلفی از آن با رنگ‌ها و طرح‌های مختلف برای پوشاندن کف کاربرد دارد. گاهی ممکن است از چند رنگ و طرح آجر برای ایجاد یک کف مقاوم و زیبا استفاده شود.
  • کف‌سازی محوطه با بتن: بتن یکی از مصالح رایج برای کف‌سازی است. گاهی بتن برای زیرسازی استفاده می‌شود و گاهی به‌عنوان کفپوش نهایی کاربرد دارد. برای مثال، کفپوش بتنی به‌شکل مستقل برای پارکینگ، پشت‌بام و حیاط استفاده می‌شود. همچنین ممکن است این کفپوش به‌عنوان زیرسازی برای نصب کفپوش‌های دیگر مانند کفپوش چمن مصنوعی، چوبی و یا سنگی به‌کار رود.

محوطه سازی

کوالا فایبر:  الیاف بتن چیست؟

هزینه کف سازی حیاط با بتن

هزینه کف‌سازی حیاط با بتن نسبت به بسیاری از انواع کف‌‌سازی‌های مدرن کم‌تر است. بتن یک ماده مرسوم و نسبتا ارزان‌قیمت است که می‌توان از آن برای پوشاندن کف حیاط استفاده کرد. هزینه کف سازی حیاط با بتن به موارد زیر وابسته است:

  • اندازه حیاط: هرچه متراژ حیاط بیشتر باشد، میزان بیشتری از بتن برای کف‌سازی لازم است و در نتیجه قیمت افزایش می‌یابد.
  • کیفیت بتن: بتن‌هایی که با کیفیت بالاتری ساخته می‌شوند معمولا قیمت بیشتری دارند.
  • دستمزد نیروی کار: اجرت نیروی کاری که بتن‌ریزی را انجام می‌دهند نیز بر هزینه نهایی تاثیر دارد.
  • سازه‌های جانبی: اگر سازه‌های جانبی مانند حوض در حیاط وجود داشته باشند که نیاز به بتن‌ریزی داشته باشند، قیمت افزایش می‌یابد.

کف سازی حیاط

راهکارهای کف‌سازی حیاط ارزان

  1. استفاده از مصالح بومی و محلی: مصالحی مانند سنگ‌های رودخانه‌ای، آجرهای بازیافتی و چوب‌های محلی معمولاً ارزان‌تر هستند و به محیط زیست نیز کمتر آسیب می‌رسانند.
  2. بتن‌ریزی: بتن یکی از مقرون‌به‌صرفه ترین مصالح برای کف‌سازی است. با استفاده از قالب‌های مختلف می‌توانید طرح‌های متنوعی را ایجاد کنید.
  3. موزائیک‌های ساده: موزاییک‌های ساده و یک‌رنگ معمولاً قیمت پایین‌تری دارند و با ایجاد طرح‌های هندسی ساده، می‌توانند ظاهر جذابی به حیاط شما ببخشند.
  4. چمن مصنوعی: چمن مصنوعی، انتخابی مناسب برای مناطقی است که نگهداری از چمن طبیعی دشوار است. مدل‌های اقتصادی و باکیفیت چمن مصنوعی در بازار موجود است.
  5. آجرهای دست‌ساز: آجرهای دست‌ساز با طرح‌های متنوع و رنگ‌های طبیعی، جلوه‌ای روستایی و سنتی به حیاط شما می‌بخشند و معمولاً قیمت مناسبی دارند.
  6. استفاده از مصالح بازیافتی: با استفاده خلاقانه از مصالحی مانند تایرهای قدیمی، سنگ‌های ریزه‌دار و کاشی‌های شکسته، می‌توانید کف‌سازی‌های منحصر به فرد و کم‌هزینه‌ای ایجاد کنید.
  7. اجرای بخشی از کار به صورت خودی: اگر به کارهای ساختمانی علاقه دارید، می‌توانید بخشی از کار کف‌سازی را خودتان انجام دهید تا در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید.


نحوه بتن ریزی کف حیاط در زمین های مختلف

روش بتن‌ریزی کف حیاط برای زمین‌های خشک، نیمه‌مرطوب و مرطوب متفاوت است. با این حال، قبل از بتن‌ریزی، لازم است اقدامات زیر برای همه انواع زمین انجام شود:

  • حذف سنگ‌های بزرگ
  • فشرده‌سازی خاک به وسیله کمپکتور

پس از این مراحل، زمین برای بتن‌‌ریزی آماده است. ما دراینجا روش‌های کف‌سازی با بتن را برای انواع زمین‌ها توضیح می‌دهیم.

کف سازی با بتن برای زمین‌های خشک

در این زمین‌ها کافی است سطح خاک با لایه‌ای از بتن به ضخامت 10 الی 15 سانتی‌متر پوشیده شود. پس از بتن‌ریزی، لایه بتن با شلنگ ویبراتور متراکم می‌شود تا همه حباب‌های هوای آن خارج گردد. توجه به این نکته ضروری است که عیار بتن باید مناسب فضا باشد.

برای آشنایی با کف‌سازی پارکینگ وارد این بخش از سایت کوالا فایبر شوید.

کف سازی با بتن برای زمین‌های نیمه‌مرطوب

در این زمین‌ها قبل از بتن ریزی نیاز به یک‌ لایه بلوکاژ یا ماکادم است. لایه بلوکاژ یا ماکادم شامل قلوه‌سنگ‌ها و لاشه‌سنگ‌هایی است به ضخامت ۲۵ الی ۴۰ سانتی‌متر که روی خاک قرار می‌گیرند. این لایه رطوبت خاک را جذب کرده و مانع از انتقال آن به بتن می‌شود. پس از ریختن بلوکاژ، بتن‌ریزی انجام می‌شود.

کف سازی با بتن برای زمین‌های ‌مرطوب

کف‌سازی با بتن برای زمین‌های مرطوب و پربارش سخت‌تر است. در این زمین‌ها لازم است لایه‌هایی از شن و ماسه بین قلوه‌سنگ‌ها و لاشه‌سنگ‌های بلوکاژ ریخته شود و علاوه‌بر آن، سطح بلوکاژ قیرگونی شود. بر روی سطح قیرگونی یک لایه ملات استفاده می‌شود و سپس بتن‌ریزی برای کف‌سازی محوطه انجام می‌گردد.

3 نظرات

  • nima

    9 تیر 1403 - 6:56 ق.ظ

    فرق بتن ریزی روی زمین خشک و مرطوب را لطفا توضیح بدید

    • پریا جهان مهر

      19 تیر 1403 - 6:36 ق.ظ

      بتن ریزی روی زمین خشک: چسبندگی بهتر، کاهش خطر جداشدگی، افزایش مقاومت فشاری
      بتن ریزی روی زمین مرطوب: کاهش نیاز به آب، کاهش خطر ترک خوردگی

  • meysam

    30 تیر 1403 - 7:10 ق.ظ

    سلام
    روز بخیر
    برای کف سازی بتنی کف حیاط مدرسه از چه بتنی باید استفاده کرد؟

پیام بگذارید